8 Aralık 2010

Elmadağ'da lezzet patlaması...

Yok, yok ! Telaşa gerek yok... Bu sefer "ateşe verme" yok, "kısık ateşte kıvam verme" var; "terörist eylem" yok, "gastronomist erdem" var...
Çocukluğumda Devekuşu Kabare, Hisseli Harikalar Kumpanyası ve hatta görkemli bir Barış Manço konseri seyretmiş olduğum Şan Tiyatrosu'nun yangından sonraki o metruk hali hala içimi sızlatsa da, müteveffanın hemen yan sokağında, her gün " Öldüm! " nidalarıyla doyumsuz bir ziyafet çekmekten kendimi alamıyorum.
Geçenlerde yine buradan "Biz de gurme olduk " demiştim ya hani; sakın ha havaya girdiğimi filan sanmayın. Biz kendi çapında bir lezzet düşkünü, olsa olsa doymak bilmez bir obur sayılırız. Ancak gelin görün ki; Vedat Milor olsa ne der bilemiyorum ama, size tavsiye edeceğim lokanta benden her gün beş yıldız alıyor.
Erbabı zaten bilir ama, naçizane, size tavsiye edeceğim yerin adı "Tunçlar Lokantası".


Günlük menüler az ama öz. Burada öyle sonradan uydurma yemekler, şişirme tarifler yok; Türk mutfağının en bilindik, en klasik yemekleri var. Fasulye ve pilav menünün vazgeçilmezleri, her gün mevcutlar. Bu ikisine her gün dört ya da beş farklı çesit ana yemek eşlik ediyor. Ama her biri birer başyapıt, her biri türünün en iyi
örneği. Pazı sarmanın, Hünkar Beğendi'nin, envayi çeşit zeytinyağlının en alası burada.


Mustafa Abi ve oğulları Ahmet ile Mehmet tarafından işletilen lokantanın otuz seneyi aşkın bir mazisi var. Mustafa Abi, yemekleri her sabah kendisi hazırlıyor. Öğleden sonra saat üç dört oldu mu, geriye birşey kalmıyor. Burada yediğim kaymaklı ekmek kadayıfının bir benzerini ömrümde başka yerde yemedim. Abartıyorsun diyen varsa, Perşembe günleri çıkıyor, gelsin bir denesin... Adres, Elmadağ cd. No:9 Taksim.

Foto Bulanık okuyucularına bir de kıyağımız olsun. İsmimi verip, yediklerinizi benim hesabıma yazdırabilirsiniz.

Size doyum olmaz, ben Tunçlar Lokantası'na kaçıyorum :) Haydi afiyet olsun...

3 yorum:

  1. 50 - 60 kişilik küçük bir esnaf lokantası, öğle saatlerinde kalabalık oluyor. Yakın çevrede çalışan kesim genel olarak bu lokantayı tercih ediyor.
    Lezzet olarak yemeklerde pek sıkıntı yok, yemekleri lezzetli diyebilirim. Genelde hep aynı yemekler var 3 -4 çeşit ana yemek ,3 -4 çeşit zeytin yağlı ,arzuya göre ızgara köfte ya da tavuk ve bir ya da iki çeşit tatlı oluyor menülerinde...
    Porsiyonlar biraz ufak,pek doyurucu değil. Porsiyona göre de yemek fiyatları biraz yüksek... Taksim Elmadağ civarında "sulu yemek" yemek istiyorsanız tercih edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. "Foto Bulanık okuyucularına bir de kıyağımız olsun. İsmimi verip, yediklerinizi benim hesabıma yazdırabilirsiniz"
    Kasadaki gözlüklü amca seni tanımadı :)

    YanıtlaSil
  3. Resimler harika ve cok sicak
    Tskler paylasim icin

    YanıtlaSil

Yorum yazarak bize destek olabilirsiniz !